• Greek
  • English (UK)
  • home banner
  • ηλιακοί θερμοσίφονες Cronius

Οικιακές Εφαρμογές

house
Δημιουργώντας μια οικονομικότερη οικία

Ξενοδοχειακές Εφαρμογές

hotel
Βελτίωση παροχών με οικονομικότερους τρόπους

Προσφορές

offers
Ανακαλύψτε τις προσφορές μας

Έργα

niarxeio thumb
Δείτε δείγμα των έργων που έχει αναλάβει η Cronius

Ηλιακοί Θερμοσίφωνες Cronius

Η εταιρεία CRONIUS δραστηριοποιείται στον τομέα των συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας και σας προσφέρει ηλιακούς θερμοσίφωνες για οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους, στις πλέον ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. Τα προϊόντα μας συνοδεύονται από 10ετή εγγύηση. Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας και ανακαλύψτε τις προσφορές μας για παραγγελίες μέσω Internet!

Πώς λειτουργεί ο ηλιακός θερμοσίφωνας;

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι ένα ενεργητικό ηλιακό σύστημα που ζεσταίνει νερό χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια. Χρησιμοποιείται ευρύτατα στις χώρες που έχουν μεγάλη ηλιοφάνεια, όπως για παράδειγμα στις χώρες της Μεσογείου και στην Κύπρο.

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι η απλούστερη και η γνωστότερη ηλιακή συσκευή. Κατά την λειτουργία του ηλιακού θερμοσίφωνα γίνεται εκμετάλλευση δυο φυσικών φαινομένων. Με την αρχή του θερμοσιφώνου επιτυγχάνεται η κυκλοφορία του νερού με φυσικό τρόπο χωρίς μηχανικά μέρη (αντλίες κλπ.) ενώ η θέρμανση του νερού του ηλιακού θερμοσίφωνα γίνεται με την εκμετάλλευση του φαινομένου του θερμοκηπίου που αναπτύσσεται στους συλλέκτες του ηλιακού θερμοσίφωνα.

Πότε ξεκίνησε η χρήση του;

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας άρχισε να χρησιμοποιείται μετά την πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του '70 και ιδιαίτερα τη δεκαετία του '80 άρχισε να χρησιμοποιείται ευρύτατα στις χώρες με ηλιοφάνεια. Στην Κύπρο αναλογεί ένας ηλιακός θερμοσίφωνας για κάθε πέντε κατοίκους, ενώ στο Ισραήλ η χρήση τους είναι υποχρεωτική στις καινούργιες οικοδομές. Σε πολλές άλλες χώρες η χρήση των ηλιακών θερμοσιφώνων επιδοτείται.

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα η διάδοση των ηλιακών θερμοσιφώνων είναι πολύ εντυπωσιακή: ο πρώτος ηλιακός θερμοσίφωνας λανσαρίστηκε το 1974, το 1980 υπήρχαν εγκατεστημένα περίπου εκατόν πενήντα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα συλλεκτών και το 2004 περίπου τρία εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα συλλεκτών ηλιακών θερμοσιφώνων. Μέρος της επιτυχίας αυτής των ηλιακών θερμοσιφώνων στην Ελλάδα οφείλεται στα φορολογικά κίνητρα που είχε θεσπίσει το Ελληνικό κράτος για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Σήμερα οι ηλιακοί θερμοσίφωνες χρησιμοποιούνται από περισσότερους από ένα εκατομμύριο καταναλωτές. Μέχρι και τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα ήταν απ' τις κύριες κατασκευάστριες χώρες ηλιακών θερμοσιφώνων.

Είδη ηλιακών θερμοσιφώνων

Διακρίνουμε δύο είδη ηλιακών θερμοσιφώνων ανάλογα με το κύκλωμα κυκλοφορίας του θερμαινόμενου μέσου:

  1. Ανοικτού κυκλώματος ηλιακός θερμοσίφωνας: απευθείας θέρμανση του νερού χρήσης (το θερμαινόμενο μέσο είναι το ίδιο το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε).
  2. Κλειστού κυκλώματος ηλιακός θερμοσίφωνας: έμμεση θέρμανση του νερού χρήσης (το θερμαινόμενο μέσο κυκλοφορεί σε ιδιαίτερο κύκλωμα το οποίο θερμαίνει το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε χωρίς να γίνεται ανάμιξή τους, μέσω εναλλάκτη θερμότητας).

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες ανοικτού κυκλώματος είναι απλούστεροι και φθηνότεροι, έχουν όμως προβλήματα σε χαμηλές θερμοκρασίες (παγετούς) γιατί δεν μπορούμε να τους προσθέσουμε αντιψυκτικά μίγματα (το θερμαινόμενο μέσο είναι το ίδιο το νερό χρήσης). Στους ηλιακούς θερμοσίφωνες κλειστού κυκλώματος μπορεί το θερμαινόμενο μέσο να είναι και άλλο ρευστό (πχ. λάδι). Αν είναι μονο νερό, έχει αντιψυκτικά και αντιδιαβρωτικά πρόσθετα για προστασία του ηλιακού θερμοσίφωνα.

Επίσης μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε τους ηλιακούς θερμοσίφωνες ανάλογα με τον αριθμό ενεργειακών πηγών που μπορούν να εκμεταλλευτούν σε:

Ηλιακός θερμοσίφωνας διπλής ενέργειας: Ο ηλιακός θερμοσίφωνας λειτουργεί εκμεταλλευόμενος είτε την ηλιακή ενέργεια είτε το ηλεκτρικό ρεύμα (π.χ. κατά την διάρκεια συννεφιάς οπότε η ηλιακή ενέργεια δεν είναι αρκετή για να ζεστάνει το νερό). Για τον σκοπό αυτό, υπάρχει ηλεκτρική αντίσταση τοποθετημένη εντός του τμήματος αποθήκευσης του ηλιακού θερμοσίφωνα.

Ηλιακός θερμοσίφωνας τριπλής ενέργειας:Λειτουργεί όπως ο ηλιακός θερμοσίφωνας διπλής ενέργειας αλλά έχει επιπλέον μια είσοδο για να εκμεταλλευτεί ως θερμαντικό μέσο το ζεστό νερό του καλοριφέρ που παράγεται από τον λέβητα κεντρικής θέρμανσης. Προϋπόθεση για την εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα τριπλής ενέργειας είναι να υπάρχει η κατάλληλη υποδομή στο οίκημα υπό την μορφή ξεχωριστών σωληνώσεων (ανά διαμέρισμα εάν πρόκειται για πολυκατοικία) που να συνδέουν το λεβητοστάσιο με τον χώρο εγκατάστασης του ηλιακού θερμοσίφωνα (ταράτσα ή σκεπή)

 

Συχνές Ερωτήσεις

 

ü  Τι θα κερδίσω από την εγκατάσταση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα;

H εγκατάσταση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα προσφέρει 100% δωρεάν ζεστό νερό, 300 μέρες το χρόνο (στατιστικά στοιχεία ηλιοφάνειας για την Ελλάδα), πέρα όμως από τις 300 μέρες που έχουμε 100% ζεστό νερό από τον ήλιο και τις υπόλοιπες μέρες το χρόνο το νερό έχει ήδη προθερμανθεί και είναι πολύ πιο οικονομική η περαιτέρω θέρμανση του με άλλη πηγή ενέργειας (ρεύμα, καλοριφέρ).

ü  Σε πόσο καιρό θα έχω απόσβεση της αγοράς ενός ηλιακού θερμοσίφωνα;

Με το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και του πετρελαίου, μια τετραμελής οικογένεια αναμένεται να κάνει απόσβεση του ηλιακού θερμοσίφωνα σε 3 με 3,5 χρόνια. Όσο πιο μεγάλη είναι η χρήση του ηλιακού θερμοσίφωνα, τόσο πιο γρήγορα γίνεται η απόσβεση του ηλιακού θερμοσίφωνα.

ü  Πόσο χρόνο χρειάζεται για να ζεσταθεί το νερό;

Εξαρτάται από την ηλιοφάνεια καθώς και από τη θερμοκρασία του νερού εντός της δεξαμενής. Για παράδειγμα αν το βράδυ δεν έχει καταναλωθεί το σύνολο του νερού εντός της δεξαμενής, ο χρόνος θα είναι πολύ μικρότερος. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μια άδεια δεξαμενή από ζεστό νερό, χρειάζεται 2 ώρες για να γεμίσει πλήρως.

ü  Αν δεν υπάρχει ηλιοφάνεια σημαίνει ότι δεν θα έχω ζεστό νερό;

Κατά τη διάρκεια που ο καιρός είναι συννεφιασμένος, ο ηλιακός θερμοσίφωνας μπορεί να προθερμάνει το νερό και να το φτάσει μέχρι μια θερμοκρασία η οποία δεν είναι ικανή να μας επιτρέψει να κάνουμε μπάνιο (χλιαρό), όμως με μια μικρή βοήθεια από μια εναλλακτική πηγή ενέργειας (ρεύμα, πετρέλαιο), για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα,  το νερό θερμαίνεται οικονομικά και πολύ σύντομα. Αναφορές περί ζεστού νερού με συννεφιά είναι παραπλανητικές και μη αληθείς.

ü  Πόσα χρόνια ζωής έχει ένας ηλιακός θερμοσίφωνας;

Ένας ποιοτικός ηλιακός θερμοσίφωνας που θα έχει μια στοιχειώδη συντήρηση μπορεί να φτάσει τα 22 με 25 χρόνια ζωής. Ηλιακοί θερμοσίφωνες αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης μπορεί να φτάσουν το πολύ 10 με 12 χρόνια.

ü  Ποια είναι τα μέρη από τα οποία αποτελείται ένας ηλιακός θερμοσίφωνας;

Τον ηλιακό θερμοσίφωνα απαρτίζουν τα ακόλουθα μέρη: Ηλιακός συλλέκτης, δεξαμενή, βάση στήριξης καθώς και το σετ σύνδεσης (ρακόρ, θερμικό υγρό, ασφαλιστικά, κ.α.)

ü  Κάθε πότε θα πρέπει να γίνεται συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα και τι περιλαμβάνει;

Μετά τον δεύτερο χρόνο της εγκατάσταση του ηλιακού θερμοσίφωνα θα πρέπει να γίνεται ετήσια συντήρηση. Η συντήρηση περιλαμβάνει την αντικατάσταση της ράβδου μαγνησίου, την συμπλήρωση αντιψυκτικού υγρού καθώς, τον έλεγχο των ηλεκτρικών μερών του ηλιακού θερμοσίφωνα (αντίσταση) καθώς και τον έλεγχο των σωληνώσεων και της μόνωσης αυτών.

ü  Γιατί είναι απαραίτητη η συντήρηση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα;

Με την συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα μειώνουμε στο ελάχιστο ανεπιθύμητες εξελίξεις, κυρίως στην δεξαμενή (ηλεκτρόλυση, κ.α.). Λόγω του ότι το νερό της Ελλάδας θεωρείται αρκετά «σκληρό», η πίεση που υφίσταται η δεξαμενή είναι μεγάλη, η αντικατάσταση της ράβδου μαγνησίου μπορεί να προστατεύσει αποτελεσματικά τον ηλιακό θερμοσίφωνα μας και να «ζήσει» για αρκετά χρόνια.

ü  Με ποια κριτήρια θα πρέπει να επιλέξω ηλιακό θερμοσίφωνα;

Η επιλογή ενός ηλιακού θερμοσίφωνα είναι μια δύσκολη διαδικασία, καθώς δυστυχώς ο καταναλωτής δε μπορεί άμεσα να ελέγχει εσωτερικά μέρη του ηλιακού που τον απασχολούν (π.χ. δεξαμενή). Μια στοιχειώδη έρευνα απαιτεί την παρουσίαση των πιστοποιητικών για όσα αναφέρονται από τον  εκάστοτε πωλητή. Επίσης πολύ σημαντική κρίνεται η επίσκεψη στον χώρο παραγωγής έτσι ώστε ο καταναλωτής να έχει άμεση επαφή με το προϊόν που θα αποκτήσει. Στην Cronius το εργοστάσιο κατασκευής είναι πάντα διαθέσιμο για επίσκεψη από την πλευρά σας. 

ü  Σε ποιες τιμές κυμαίνονται οι ηλιακοί θερμοσίφωνες;

Οι τιμές ηλιακών θερμοσιφώνων ποικίλουν ανάλογα με το είδος (Glass, ανοξείδωτος, χάλκινος, κ.α.) και την εταιρία που τα κατασκευάζει. Μια μέση τιμή για ένα ηλιακό θερμοσίφωνα Doubleglass (Διπλή επισμάλτωση) 160 λίτρων με 2τμ επιλεκτικό συλλέκτη διπλής ενέργειας κυμαίνονται από 520€ έως 700€.

ü  Αν μετακομίσω, μπορώ να μεταφέρω τον ηλιακό μου θερμοσίφωνα;

Βεβαίως και μπορούμε να μετακινήσουμε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα, αρκεί το μηχάνημα να βρίσκεται σε μια στοιχειώδη καλή κατάσταση, έτσι ώστε τυχόν μετακίνηση του να μην του προκαλέσει φθορές. Ηλιακοί θερμοσίφωνες που είναι μεγαλύτεροι από 12 χρόνια δεν συνίσταται να μετακινούνται.

ü  Ηλιακός θερμοσίφωνας και ακραίες καιρικές συνθήκες- Είναι ασφαλής η χρήση του;

Αναλόγως την ποιότητα κατασκευής της βάσης καθώς και τον τρόπο τοποθέτησης του. Στην Cronius προτεραιότητα είναι η ασφάλεια, η τοποθέτηση γίνεται με πιστοποιημένα υλικά και όπου κρίνεται απαραίτητο (λόγω συνθηκών) παίρνουμε ειδικά μέτρα (ντιζόβιδες, κ.α.)  για να μην έχουμε προβλήματα από ακραίες καιρικές συνθήκες

ü  Γιατί δεν λειτουργεί ο ηλιακός μου θερμοσίφωνας;

Η μη λειτουργία ενός ηλιακού θερμοσίφωνα μπορεί οφείλετε σε συγκεκριμένες δυσλειτουργίες. Ο πιο συχνός λόγος να μην λειτουργεί ένας ηλιακός θερμοσίφωνας είναι η έλλειψη θερμικού φορέα (αντιψυκτικού υγρού), επίσης συχνό φαινόμενο μπορεί να είναι η παγίδευση αέρα  εσωτερικά του κυκλώματος, τέλος η ύπαρξη ανάμιξης του ζεστού νερού και του κρύου νερού στα υδραυλικά είναι ένα ακόμα (πιο δύσκολο να εντοπιστεί) πρόβλημα.

 

Λίγα λόγια για εμάς

 

Η εταιρεία μας διαθέτει την επωνυμία CRONIUS και δραστηριοποιείται στον τομέα της αγοραπωλησίας και εγκατάστασης θερμοσιφώνων, σημειώνοντας μία σταθερή πολυετή παρουσία στον χώρο, η οποία θεμελιώνεται με τις σχέσεις και τις σταθερές συνεργασίες που διατηρούμε με επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Ο επαγγελματισμός μας, σε ότι έχει να κάνει με τις παροχές μας και την προσφορά άρτιων υπηρεσιών συνδυάζεται με την διάθεση να διατηρούμε άμεση επαφή με τους πελάτες μας για την διαμόρφωση οικειότητας η οποία στοχεύει στο να σας κατανοήσουμε καλύτερα για να μπορούμε να ικανοποιούμε τις επιθυμίες σας στο 100%.

Μια εταιρεία που σέβεται τον εαυτό της δεν θα μπορούσε να εξαιρέσει από τις παροχές της, την άριστη ποιότητα προϊόντων που πρέπει να εξασφαλίζει για τους πελάτες της. Εμείς υποστηρίζουμε ακράδαντα την άποψη αυτή και φροντίζουμε έτσι ώστε οι ηλιακοί θερμοσίφωνες με τους οποίους σας εφοδιάζουμε, να διαθέτουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και εγγυήσεις σύμφωνα με τις προδιαγραφές των μεγαλύτερων Ευρωπαϊκών οργανισμών.

Γιατί Να Μας Εμπιστευθείτε

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες που διατίθενται από την εταιρεία μας δεν πωλούνται μόνο αλλά εγκαθίστανται και στον χώρο σας από ειδικευμένους και καταρτισμένους συνεργάτες μας, οι οποίοι πάντα εργάζονται με όρεξη, υπευθυνότητα και σύνεση.

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας που θα επιλέξετε για τον χώρο σας δεν αποσκοπεί μόνο στο να σας εξασφαλίσει ζεστό νερό. Βασική μας αρχή αποτελεί η άποψη ότι η τεχνολογία πρέπει να αφομοιώνεται από το περιβάλλον χωρίς να την βλάπτει και όχι το αντίστροφο. Υπό αυτήν την έννοια όλα μας τα προϊόντα είναι φιλικά προς το περιβάλλον για να εξασφαλίζεται η ισορροπία και η διατήρηση ενός καθαρού περιβάλλοντος.

Η εμπιστοσύνη που μας δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια με την προτίμησή σας, μας τιμά και μας δίνει την ώθηση να εξελισσόμαστε, καταφέρνοντας να διατηρούμε την άριστη ποιότητα αλλά να κατεβάζουμε τις τιμές.

Είμαστε η εταιρεία CRONIUS και οι αξίες μας συγκεντρώνονται στο τρίπτυχο: επαγγελματισμός-ποιότητα-υπευθυνότητα. Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα μας!