Ο ήλιος είναι παντού και πάντα, δείτε την σημασία του ηλιακού θερμοσίφωνα!

Ο ήλιος είναι παντού και πάντα, δείτε την σημασία του ηλιακού θερμοσίφωνα!

Η Μεσόγειος -και ιδιαιτέρως η Ελλάδα- είναι περιοχή που έχει τις περισσότερες μέρες του χρόνου ηλιοφάνεια. Ενδείκνυται, λοιπόν, η εκμετάλλευση αυτού του φυσικού πλούτου ως μορφής ενέργειας, η οποία θα προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στο σπίτι σας.

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας προσφέρει στις οικίες ζεστό νερό, χωρίς -ταυτόχρονα- να είναι βλαβερός για το περιβάλλον. Λειτουργεί με συλλέκτες και με την βοήθεια του φαινομένου του θερμοκηπίου. Γύρω στο 1880 άρχισε να χρησιμοποιείται στην Καλιφόρνια –συγκεκριμένα σχεδόν το 30% από τα σπίτια τον χρησιμοποιούσαν. Τώρα πια σε πολλές χώρες του πλανήτη επιδοτείται.

Οι βασικές αρχές στις οποίες βασίζεται η λειτουργία του συστήματος είναι η αρχή της θερμοσιφωνικής ροής, το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η λειτουργία του διαφορικού διακόπτη. Με την χρήση του ένα νοικοκυριό κερδίζει έως 30% εξοικονόμηση χρημάτων. Τα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται για να λειτουργεί σωστά το σύστημα είναι το μπόιλερ, το πόσο καλό είναι το ηλιακό τζάμι που διαθέτει, σε τι κατάσταση είναι ο συλλέκτης και πόσο καλοί είναι οι ηλιακοί συλλέκτες.

Ένας θερμοσίφωνας πρέπει να έχει κλειστού τύπου κύκλωμα για να μπορεί να ανταποκρίνεται ακόμα και στις χαμηλότερες συνθήκες θερμοκρασίας που υφίστανται τον Χειμώνα.

…και για να πειστείτε, δείτε μερικούς λόγους που θα σας κάνουν να στραφείτε στην ηλιακή ενέργεια.

•   Αυτονομία. Ο ήλιος είναι παντού και πάντα και έτσι δεν υπάρχουν έξοδα για ενέργεια.

•  Εξοικονόμηση. Η βέλτιστη και πρακτική λύση για να κόψει κάποιος παραπάνω χρήματα από τους λογαριασμούς του.

•  Προστασία του περιβάλλοντος, αφού δεν αποβάλλονται ρύποι που μπορεί να βλάψουν την ατμόσφαιρα.

•  Η ηλιακή ενέργεια είναι ανεξάντλητη, ανανεώσιμη και καθαρή από οποιοδήποτε στοιχείο. Επίσης δεν ελέγχεται από κανέναν.

Δείτε τη μεγάλη μας ποικιλία σε ηλιακούς θερμοσίφωνες και επιλέξτε με βάση τις ανάγκες σας. Τώρα και μέσα από το e-shopμας!

ΚΛΕΙΣΙΜΟ